Autosport

Belcar Finale Nascar Weekend Zolder 2021: slotnummer in mineur

Na de mooie derde plaats in de 24 Uur van Zolder met de Krafft Racing by PK Carsport Norma M20FC, wilden Christoff Corten en Stienes en Bert Longin het slotweekend van de Belcar 2021 afronden met een klinkende zege. Het begon mooi met een pole position, maar in de wedstrijd sloeg de pechduivel nogmaals toe…

Geschreven door Alain De Jong | 12/10/2021

De allerlaatste manche van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder leek voorbestemd voor Christoff Corten, die in de Krafft Racing by PK Carsport Norma M20FC met vader en zoon Longin weer kon rekenen op snelle en ervaren teamgenoten. De snelle man uit Tienen zette de wagen op zaterdag op de pole position en vocht in de aanvangsfase van de race een harde strijd in de kop van het veld uit om de Norma M20FC naar de leiding te rijden.

Maar jammer genoeg kreeg het favoriete trio van Krafft Racing nog maar eens met pech af te rekenen. “De kabelboom ging stuk, ergens ben ik blij dat dit is afgelopen”, aldus een zeer ontgoochelde Christoff Corten na deze opgave, van wat verder een zeer mooi laatste raceweekend van het seizoen was, met heerlijk weer en mooi gevulde tribunes.

Advertentie

Meteen aan de kop

Ollivision

“Ik had een lang gevecht in de aanvangsfase van de race en ik geloofde er ook echt in”, blikt Christoff Corten terug op de dramatische laatste race van de Belcar 2021. “Ik heb er echt van genoten en ik denk de mensen in de tribunes ook. Uiteraard begin je dan te hopen op een zege en zonder onze pech was de overwinning ook de onze geweest.”

Tot de pechduivel dan weer in de auto kroop en de kabelboom stuk ging. “Mijn wereld stortte echt in”, zucht Christoff achteraf. “Ik had dit seizoen zo graag op een positieve noot afgesloten, uiteraard voor mezelf, maar ook voor iedereen die dit samen met mij mogelijk maakt. Ik ga nu zo snel mogelijk deze bladzijde omdraaien en naar volgend seizoen kijken. Merci aan iedereen en tot volgend jaar op de circuits!”

Foto’s: Ollivision

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's