1 miljoen euro om Circuit Zolder aan te passen (+VIDEO)

Circuit Zolder heeft 1 miljoen euro op tafel gelegd om de piste en de infrastructuur aan te passen. De werken zullen naar verluidt tijdig klaar zijn om de Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM) te kunnen laten doorgaan op 25 en 26 april 2020.

1 miljoen euro om Circuit Zolder aan te passen (+VIDEO)

Al in 2017 werden de krijtlijnen uitgezet voor de verbetering van het circuit en de renovatie van de asfaltlaag van de piste. Met de steun van Sport Vlaanderen zal het project in 2020 worden verwezenlijkt. De volledige piste is in 3D opgemeten om een optimaal resultaat te kunnen garanderen. Onder andere de staat van de ondergrond, de hellingsgraad en afwatering zijn nauwkeurig in kaart gebracht. Omdat de eindlaag van primair belang is, werd gekozen voor een zeer specifiek type asfalt, dat grip, wrijving en duurzaamheid garandeert.

Meer veiligheid

Ook de infrastructuur rondom de piste wordt grondig aangepast. Zo zal door de aanleg van wadi’s in de aanwezige graszones het regenwater vlot kunnen infiltreren. Het project voorziet daarnaast meer dan 5.000m2 extra waterbuffering. Ook de oude betonnen rijstrookranden worden heraangelegd, wat de veiligheid zeker ten goede zal komen. En op de nodige plekken wordt extra stabiliteit gecreëerd om de ruim 55.000 m2 asfalt voor de volgende 10 jaar in topconditie te kunnen houden.

Video: Circuit Zolder zoals het nu is…