Autosport

Familie Martin neemt deel aan 25 Uren VW Fun Cup

Maxime, Jean-Michel, Philippe en Romain Martin vormen de meest succesvolle familie wat betreft de 24 Uren van Spa-Francorchamps. Ze behaalden 7 overwinningen met twee generaties piloten. Op 5, 6 en 7 juli aanstaande zal de familie Martin in familieverband deelnemen aan de 25 Uren Fun Cup op het circuit in de Ardennen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 26 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

“Ik moet bekennen dat ik het initiatief heb genomen voor deze deelname”, weet Maxime, die in 2010 de 25 Uren Fun Cup al won. Hij kreeg zopas te horen dat hij officieel piloot wordt bij Aston Martin Racing. “Na mijn overwinning tijdens de 24 Uren in 2016, is het een logische stap dat ik samen met andere familieleden ga racen. We doen dit overigens enkel voor ons plezier.”

Advertentie – lees hieronder verder

Maxime zal samen met zijn vader Jean-Michel – viervoudig winnaar van de 24 Uren tussen 1972 en 1992 – en zijn oudere broer Romain een team vormen. Philippe, de broer van Jean-Michel met wie hij in 1979 en 1980 won – zal na dertig jaar afwezigheid in de paddocks – eveneens het team vervoegen.

De familie komt aan de start met ‘Kever’ nummer 399 die van twee prints wordt voorzien. Op de rechter flank staat het logo van ROWE, vergelijkbaar met dat van de M6 GT3 waarmee Maxime de 24 Uren won in 2016. De linker flank komt in het livrei van de Ford Capri, waarmee zijn vader en zijn nonkel in 1979 en 1980 wonnen. De belettering “Belge” vervangt de naam van een bekend sigarettenmerk van weleer.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon