Autosport

Porsche verpulvert Nürburgring-record (+VIDEO)

Porsche verbeterde het absolute ronderecord op de Nürburgring met de 919 Hybrid. Het prototype klokte af op 5'19″546 en klopte hiermee het oude record van 6'11 van de Porsche 956 C dat in werd 1983 gevestigd.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 2 jul. 2018 | Leestijd: 2 min

Regelmatig pakken autoconstructeurs uit met het bericht dat ze een record gevestigd hebben op de befaamde Nordschleife van de Nürburgring. Maar bijna altijd is dat in een specifieke klasse: beste voortrekker, beste standaardwagen of … beste SUV met 7 plaatsen. Dit keer werd echt het algemene record over alle klassen heen verbeterd.

Na reeds het record verbeterd te hebben op het circuit van Francorchamps, richtte Porsche zich vervolgens op de mythische Nürburgring met een prototype dat afgeleid is van de bolide die vorig jaar in de uithoudingsraces reed, maar dan zonder de beperkingen. Het levert zo 1.160 pk voor een gewicht van 849 kg.

Advertentie – lees hieronder verder

Na enkele pogingen slaagde Timo Bernhard erin de 20,832 km in 5'19″546 af te leggen. In de video met de onboard-beelden van de recordpoging is te zien dat het er heftig aan toeging!

Lees ook:

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon