Autosport

Porsche 919 breekt Formule 1-ronderecord in Spa-Francorchamps (+VIDEO)

De Porsche 919 Hybrid heeft zopas afscheid genomen van wereldkampioenschap endurance (WEC), maar voor hij naar het museum gaat, mocht hij nog één keer zijn talent tonen op circuit. Zo heeft de Porsche het record geklopt dat Lewis Hamilton in 2017 op het vermaarde Belgische circuit zette aan het stuur van een Mercedes F1-bolide.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 10 apr. 2018 | Leestijd: 1 min

Porsche deed hiervoor een beroep op piloot Neel Jani. De bolide werd aangepast zodat bepaalde beperkingen (die werden opgelegd om aan het WEC te kunnen deelnemen) werden opgeheven. Ook de aerodynamica en de wielbasis werden verder verfijnd.

Het resultaat is spectaculair, want de Porsche 919 Hybrid haalde op de Raidillon meer dan 300 km/u en bereikte een topsnelheid van 359 km/u. De piloot onderging daarbij op vijf verschillende punten van het circuit krachten tot 5G.

Advertentie – lees hieronder verder

Het resultaat is een chrono van 1'41''770 en dat is 8 tienden van een seconde sneller dan de tijd die Lewis Hamilton tijdens de kwalificaties van de Grote Prijs van België in 2017 liet optekenen aan het stuur van zijn Mercedes W08.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon