Buzz

Dit is géén Lamborghini

Op het eerste gezicht lijkt dit een Lamborghini Aventador. Schijn bedriegt, want eigenlijk gaat het om een veel braver model…

Geschreven door Maxime Hérion | 11/01/2022

De SVJ is sinds 2018 de ultieme versie van de Lamborghini Aventador. Achter de zetels van die supercar ligt een atmosferische 6,5-liter V12-motor met 770 pk aan vermogen en 720 Nm koppel. Om al dit geweld de baas te kunnen, worden alle vier de wielen aangedreven.

Lamborghini Aventador SVJ

Advertentie

Gecombineerd met een leeggewicht van 1.520 kg sprint deze raket in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u en wordt een topsnelheid van zo’n 350 km/u beloofd. Alleen de prijs, die meer dan 300.000 euro bedraagt, valt tegen.

Wie niet sterk is…

Een Indiase man die helemaal gek is op dit type Lambo, wilde hem wel kopen maar kon hem helaas niet betalen. De oplossing: zelf een Aventador SVJ (laten) bouwen op basis van een… Honda Civic.

Dream Customs India Lamborghini

Deze replica, volledig met de hand gemaakt, bewijst dat met een flinke dosis vastberadenheid bijna alles mogelijk is. Zoals je kan zien, is de gelijkenis met het echte werk bijzonder treffend.

Bescheiden prestaties

Dream Customs India Lamborghini

Jammer genoeg had de eigenaar niet genoeg centen om een V12 te monteren. Voorin (jaja…) ligt een zeer bescheiden 2-literblok dat maar 141 pk zou ontwikkelen. Peanuts natuurlijk, maar dat maakt deze creatie er niet minder speciaal op.

Screenshots + video: Dream Customs India / YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook