Buzz

Nürburgring-circuit voert minimumsnelheid in

Interessant nieuws voor liefhebbers van circuitdagen die goed kunnen rijden: de verantwoordelijken van het circuit van de Nürburgring – de beroemde Nordschleife – hebben zopas beslist om een minimumsnelheid van 130 km/u in te voeren tijdens de Touristenfahrten of rondes die toegankelijk zijn voor het publiek. Het doel is het verschil in snelheid terug te dringen en de veiligheid te vergroten.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 10 mei 2023 | Leestijd: 3 min

De Nordschleife of de noordelijke lus van de Nürburgring is een van de mooiste maar ook gevaarlijkste circuits ter wereld. Het is ook een van de moeilijkste circuits ter wereld, met een ronde van 20 km op een bochtig parcours zonder open plekken en met talrijke veranderingen van ondergrond.

Sommige coureurs hebben het zelfs de bijnaam de Groene Hel gegeven, omdat dit het enige circuit ter wereld is dat een maximale transversale en verticale belasting van de ophanging mogelijk maakt. Dit is een echte test voor ontwikkelaars, maar ook voor professionele en amateurpiloten.

Advertentie – lees hieronder verder

De Nürburgring was tot nu toe een verbazingwekkende wettelijke uitzondering. Tot nu toe werd het 20 km lange circuit beschouwd als een “eenrichtingsweg“, theoretisch onderworpen aan een (denigrerende) maximumsnelheid van… 50 km/u.

Onder deze voorwaarden was voor het betreden van de Ring een eenvoudige ontheffing vereist en moest de auto die zich erop waagde een snelheid van 60 km/u halen. Regels uit een ander tijdperk…

image

Touristenfahrten voor toeristen

Sinds vele jaren is het circuit toegankelijk voor alle liefhebbers, de zogenaamde Touristenfahrten. Het enige wat je hoeft te doen is betalen voor je rit en een rondje rijden. Dat leidt tot wat je misbruik zou kunnen noemen: campers, toeristenbussen, grootouders die hun kleinkinderen meenemen voor een ritje, enzovoort.

Deze situatie heeft natuurlijk aanleiding gegeven tot talrijke ongevallen, soms met dodelijke afloop, als gevolg van de soms abominabele verschillen in rijtempo (in snelheid en capaciteit).

Maar nu behoort dit alles tot het verleden, want de directie van Nürburging heeft zojuist besloten dat de Touristenfahrten alleen toegankelijk zullen zijn voor machines die 130 km/u kunnen halen.

Nu ja, het lost waarschijnlijk niet alle problemen op, maar oude auto’s, bussen, basis elektrische voertuigen (zoals de Dacia Spring, die niet het grootste gevaar is) of andere langzame machines zullen niet langer de rondjes van de meer ervaren chauffeurs verstoren. Of wel? Gedeeltelijk, omdat het gemakkelijk voor te stellen is dat sommige krachtige auto’s ook in verkeerde handen kunnen vallen en als mobiele chicanes kunnen fungeren…

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie