Buzz

Tesla Model S vat vuur bij Tesla-garage

Een rode Tesla Model S die op de parking van een Tesla-garage geparkeerd stond, is “spontaan in brand gevlogen”. Ondanks de snelle interventie van de plaatselijke brandweer werd de batterij van de elektrische auto verteerd door het vuur.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 15 okt. 2021 | Leestijd: 3 min

Een elektrische auto die in brand vliegt, wat ook al in België is voorgevallen, is een heel gedoe, al is het maar omdat de blusmethode anders is. Het mag dan ook niemand verbazen dat automerken die elektrische modellen op de markt brengen, veel aandacht en middelen besteden aan het zo veilig mogelijk maken van de voertuigen in kwestie.

Jammer genoeg gebeuren er nog steeds incidenten. Natuurlijk hebben die een afschrikkingseffect (voor sommige mensen nog een reden erbij om géén EV te kopen), maar weet dat het snel ‘wereldnieuws’ is als er ergens een elektrisch voertuig vuur vat, om welke reden dan ook. Een bekende Amerikaanse fabrikant – neen, niet Tesla – raadt zijn klanten evenwel aan om de elektrische wagen die hij produceert “op een afstand van andere auto’s te parkeren”, wat ook weer geen goed doet aan de algemene reputatie van emissieloze voertuigen met een stekker.

Advertentie – lees hieronder verder

Nog maar eens van dattum

Tesla Model S fire

Nadat er nog niet zo lang geleden een VW ID.3 in de fik vloog in Nederland, maken we hier melding van een Tesla, meer bepaald een supersnelle Model S P100D, die op de parkeerplaats van een Tesla-garage in Marietta, Georgia (Verenigde Staten) in lichterlaaie heeft gestaan.

De brand zou ter hoogte van de batterij begonnen zijn, en van dat deel van de wagen blijft dan ook quasi niets meer over. Het stadsbestuur van Marietta deelde foto’s van het incident op Facebook. Die post hebben we onderaan dit artikel geplaatst.

Doeltreffende reactie

Tesla Model S firefighter

De brandweer kreeg het vuur deftig onder controle en dankzij het uitstekende werk van de tussengekomen pompiers liep de Tesla Model 3 die ernaast geparkeerd stond, geen schade op.

Binnenkort 100% brandveilig?

Vooruitgang op het gebied van batterijtechnologie zal het zeker mogelijk maken om de risico’s binnen enkele jaren te beperken of zelfs geheel weg te nemen. Tot het zover is, zal je waarschijnlijk nog een aantal gerelateerde krantenkoppen zien passeren.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon