Car Festival

Nieuwe Land Rover kopen: benzine, plug-in hybride of diesel?

Alle modellen van Land Rover en Range Rover staan synoniem voor luxe en avontuur. Maar welke SUV moet je kopen? Kies je voor een Euro6-diesel met een partikelfilter, een benzine of een plug-in hybride? Een overzicht.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 21/01/2022 | Leestijd: 3 min

Moet ik een benzine, een plug-in hybride (PHEV) of een Euro 6-diesel kopen?

Alles hangt ervan af welk type bestuurder je bent. Ga je je Land Rover of Range Rover voornamelijk voor korte ritten gebruiken, om naar het werk te rijden, boodschappen te doen of om je kinderen naar school te brengen, dan raden we een benzinewagen aan.

Leg je regelmatig lange afstanden af en vertoef je vooral op de snelweg, ga je off-road of trek je een caravan of een aanhangwagen, dan blijft diesel de beste optie. Wees hierbij niet bang voor lage-emissiezones (LEZ), want de Euro 6-dieselmotoren van Land Rover voldoen aan de strengste emissienormen.

Advertentie – lees hieronder verder

Toch eerder naar een geëlektrificeerde Land Rover of Range Rover die een benzinemotor met een elektrische motor en een batterij combineert en een zeer lage CO2-uitstoot belooft en hierdoor bijzonder interessant is op fiscaal vlak (aftrekbaar)? twijfel dan niet en koop een oplaadbare plug-in hybride, kortweg PHEV.

Welk model van Land Rover of Range Rover kopen?

Hieronder halen we in het kort drie van onze favoriete modellen van Land Rover en Range Rover aan, voor de beste prijzen op de koop toe.

Land Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport

Sportief, relatief compact, een rijke geschiedenis… De Land Rover Discovery Sport heeft het allemaal. Deze SUV is de goedkoopste Land Rover op de markt, maar dat maakt hem alles behalve minderwaardig. Deze auto straalt één en al klasse uit, zowel vanbinnen als vanbuiten. Een echte all-rounder, de Discovery Sport, en dus zeker het ontdekken waard.

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque 2022

De kleinste Range Rover van het gamma is een regelrecht stijlicoon, geliefd door mode-ontwerpers wereldwijd. De Evoque is betaalbaar, maar doet het luxemerk toch alle eer aan. Vooral bedoeld voor stedelijk verkeer, staat deze SUV ook zijn mannetje tijdens langere ritten. Een moderne klassieker, zeggen wij.

Range Rover Velar

Range Rover Velar 2022

De Range Rover Velar is een maat groter dan de Evoque. Meermaals uitgeroepen tot “de mooiste SUV aller tijden”, kan je deze Range Rover zonder enige schroom naast extreem dure auto’s parkeren, die daarom niet luxueuzer zijn. Bovendien is de Velar een zeer sportieve SUV, met een onberispelijke, stijlvolle afwerking en een hoog je-ne-sais-quoi-gehalte.

Al een beetje overtuigd? Weet dan dat Land Rover in het kader van het Autosalon 2022 kortingen biedt op zijn modellen. Wees er dus snel bij door op de onderstaande knop ‘Ontdek de aanbiedingen’ te drukken, zodat je gegarandeerd de beste saloncondities te pakken krijgt. Je kan er ook voor kiezen om een Land of Range Rover gratis te testen bij een Land Rover-dealer in je buurt. Niet twijfelen!

Ontdek de aanbiedingen

Boek een testrit

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie