Oldtimers

De populairste merken bij oldtimerverzamelaars in België

De FIVA, de Internationale Federatie voor Oldtimers, deed een onderzoek bij verzamelaars van oldtimers, en dat leert ons welke merken het meest worden verzameld in België.

Geschreven door David Leclercq | 08/11/2021

1. Volkswagen

Les marques les plus collectionnées en Belgique

Het meest verzamelde merk is Volkswagen, wat niet echt een verrassing mag heten. De Kever is bijzonder populair, net als de Golf, maar ook de beroemde Transporter (of minibus) valt in de smaak van het publiek. Volkswagen heeft daarmee 9% van de oldtimermarkt van auto’s in handen.

2. Porsche

Les marques les plus collectionnées en Belgique

Porsche heeft de zaken goed georganiseerd: het merk zet al jaren in op exclusieve modellen en op een afdeling die zich toelegt op verzamelaarsmodellen die originele onderdelen beheert en zelfs reproduceert. Porsche begreep al lang dat hier een markt voor was. Het is niet verwonderlijk dat de 911 in volle crisis ook het meest gewilde model was, wat een bewijs is van de vaste waarde die hij vertegenwoordigt.

Daarnaast zijn niet alle vintage Porsches (nog) te duur, aangezien een 924 bijvoorbeeld nog onder de €10.000 staat genoteerd. Dat is zeer redelijk! Porsche heeft 8% van de Belgische markt voor oldtimers in handen.

3. Citroën

2CV

Er zijn ook Citroëns die echt gewild zijn bij verzamelaars. We hebben het natuurlijk over de onnavolgbare 2PK. Maar het is niet de enige. De DS, Traction Avant, CX of GSA vertegenwoordigen ook waardevolle modellen die prachtige pagina’s geschiedenis hebben geschreven. Citroën staat daarmee op het niveau van Porsche (8% van de markt).

4. Mercedes

300 SL

Oude Mercedessen zijn een synoniem voor passie op vier wielen. Er is natuurlijk de 300 SL (maar die kost tegenwoordig meer dan 600.000 euro), maar ook de 190,of zelfs de oude E-Klasse. Het moet gezegd dat de robuustheid van de voertuigen leidt tot vrij weinig te verwachten kosten. Mercedes is goed voor 7% van de oldtimermarkt.

5. MG

Les marques les plus collectionnées en Belgique

Engelse merken blijven meer dan ooit populair. MG neemt 6% van de markt in met in de eerste plaats de MGB in de schijnwerpers. Een plaats die dit model verdiende op basis zijn kwaliteiten: eenvoud, betrouwbaarheid en op een zeer ruime markt voor reserveonderdelen.

De rest van de top 10 bestaat uit Triumph (5%), Alfa Romeo (4%), Fiat (3%), Ford USA (3%), Jaguar (3%) en Renault (3%).

Van plan om een oldtimer te kopen? Afspraak op Autoclassic.be

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook