Concept Cars

BMW viert 100ste verjaardag met Vision 100

Om de honderdste verjaardag van het merk te vieren, onthult BMW de Vison Next 100. Dat is een futuristische stijlstudie die uiteraard uit specifieke materialen is opgetrokken en vooruitstrevende technologieën etaleert.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 8 mrt. 2016 | Leestijd: 2 min

Op 7 maart 1916 werd BMW officieel opgericht. Nadat het merk zich aanvankelijk had toegelegd op de productie van vliegtuigmotoren, ging het zich vanaf 1951 meer toespitsen op de autosector. Deze aanpak bleek succesvol. De Vision Next 100 concept blijft zijn wortels trouw omwille van de dubbele nieren, maar wil bovenal futuristisch ogen.

De wagen is bijzonder aerodynamisch want hij krijgt een soepel koetswerk aangemeten dat ook de wielkasten bedekt. Zo haalt hij een uitzonderlijke Cx-waarde van 0,18. In plaats van de klassieke lederen binnenbekleding, koos BMW voor gerecycleerde of hernieuwbare materialen op basis van carbon.

Advertentie – lees hieronder verder

In de Ease-modus kan deze conceptwagen autonoom rijden, maar er is ook een Boost-modus waarin de bestuurder zelf mag rijden. Ja hoor, in de BMW van de toekomst mag je zelf aan het stuur draaien…

Hoe moeten toekomstige BMW’s er volgens u uitzien?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon