Dream Cars

Cayman GT4 : krachtiger dan een 911

Voor het eerst in de geschiedenis van de compacte Cayman coupé, komt er een afgeleide die krachtiger is dan de basisversie van de 911. Deze Cayman GT4 zal begin maart worden onthuld op het salon van Genève. Hij werd ontwikkeld voor liefhebbers van ultieme rijsensaties.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 10 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Uiteraard valt deze Cayman GT4 fel op in het verkeer. Hij onderscheidt zich van zijn conventionele broertjes door de veel agressievere snuit. Je herkent hem aan die extra luchtinlaten en een grote vaste spoiler achteraan. Die ingrepen moeten de aerodynamica van de wagen fel verbeteren. Het onderstel werd 30 mm verlaagd.

Achter de rug van bestuurder en passagier monteert Porsche een zescilinder boxermotor van 3,8 liter, ofwel de motor van de 911 Carrera S. Die motor ontwikkelt 385 pk en komt met een manuele zesversnellingsbak. Met die flat six accelereert deze Porsche Cayman GT4 in amper 4,4 seconden naar 100 km/u en haalt een top van 295 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Scoop : toekomstige Porsche 911 GT3 RS betrapt in de sneeuw! (16-12-14)

Om al dat vermogen ook tot stilstand te brengen, beschikt deze Cayman GT4 over een zeer performant remsysteem dat verwant is met dat van de 911 GT3. Voor wie dat niet volstaat, levert de constructeur optioneel ook keramische remmen, kuipstoelen in lichtgewicht carbonvezel en een Sport Chrono pack.

Bent u bereid om op pad te gaan met deze rasechte circuitmachine ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon