Dream Cars

Ferrari 488 Pista: opvolger van de 430 Scuderia en 458 Speciale

Op het salon van Genève trekt Ferrari het doek van de 488 Pista, de spirituele opvolger van de 430 Scuderia en 458 Speciale. Net zoals zijn voorgangers onderscheidt de Pista zich van de ‘gewone’ 488 GTB door een afslankkuur en een hoger vermogen.

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 21 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

Uiteraard haalt de 488 Pista veel van zijn DNA uit de autosport. De stroomlijn en de dynamische afstelling zijn trouwens rechtstreeks afgeleid van de twee raceversies 488 GTE en 488 Challenge.

De Pista is 90 kilo lichter dan de klassieke 488, onder meer dankzij afgeslankte versies van de uitlaatlijn en het vliegwiel op de krukas, titanium drijfstangen en de koolstofvezel luchtfilter van de Challenge-versie. Daardoor weegt hij leeg nog maar 1.280 kilo.

Advertentie – lees hieronder verder

De V8-biturbo ondergaat een forse pepkuur en wint 50 pk, zodat hij voortaan piekt op 720 pk. Daarmee kan hij pittige prestaties beloven, terwijl hij bovendien een aantal specifieke elementen krijgt om zijn rijgedrag te verfijnen, zoals het S-Duct, dat recht uit het Formule 1 komt.

Heel die cavalerie wordt op de grond losgelaten via speciaal ontwikkelde Michelin-banden rond 20-duimvelgen, als optie uitgevoerd in koolstofvezel. 2,85 seconden volstaan om van 0 naar 100 km/h te sprinten, terwijl de topsnelheid op 340 km/h ligt.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon