Aston Martin Vantage GT12 Roadster: unieke circuitcabrio

De Q-afdeling van Aston Martin stelde een zeer unieke wagen voor op het Festival of Speed in Goodwood. Deze Vantage GT12 Roadster is niets minder dan de meest extreme cabriolet die Aston Martin ooit produceerde.

Gepubliceerd op 29 juni 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

Met de Vantage GT12 presenteerde Aston Martin een extreme versie van de Vantage, die weliswaar bestemd is voor het circuit maar ook voor de gewone weg is gehomologeerd. Op vraag van een klant nam de Q-afdeling de taak op zich om een cabrioletversie van dit model te ontwikkelen. De Vantage GT12 Roadster kreeg nieuwe koetswerkpanelen uit koolstofvezel en een aangepaste setup van de ophanging.

Onder de motorkap vinden we dezelfde V12 6,0l (opgevoerd tot 600 pk) terug als in de coupé. Hij zet ook een identieke chrono neer als de coupéversie voor de spurt van 0 tot 100 km/u: 3,7 seconden! In dit model kroop 9 maanden werk en het is wellicht de laatste Aston die beroep doet op de atmosferische V12, die reeds in de DB11 vervangen werd door een biturboversie.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Alain De Jong journalist, tekstschrijver, communicatiespecialist

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Aston Martin voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.