Dream Cars

BMW-duel op circuit : i8 of M4?

Het is niet nieuw dat gespecialiseerde autojournalisten niet alles specificaties geloven die autoconstructeurs hen ter beschikking stellen. Daarom organiseren ze regelmatig vergelijkende tests. De twee jongste tests die erg in trek waren op het internet werden georganiseerd door Autobild en Autocar. Beide media organiseerden een tweekamp tussen de BMW M4 en de i8.

| Gepubliceerd op 12 jan. 2015 | Leestijd: 1 min

Autobild koos voor het duel een recht stuk asfalt. Het spreekt dat de M4 – voorzien van een zescilinder in lijn, goed voor 431 pk – de favoriet is. De hybride i8 moet het immers stellen met een systeemvermogen van ‘slechts’ 362 pk. Bovendien spurt de M4 in 4,3 seconden naar 100 km/u terwijl de i8 voor dezelfde oefening 4,4 tellen nodig heeft. Kortom, het zou een uitgemaakte zaak worden. In de praktijk blijkt echter dat de M4 werd geklopt door de i8, omdat die over een betere tractie beschikt.

Autocar koos voor een duel op circuit. Aanvankelijk nam de i8 de leiding van de race, maar na enkele ronden verloor hij terrein. Je ziet duidelijk dat de i8 moeilijker instuurt in de bochten, vergeleken met de M4. Het resultaat laat niet lang op zich wachten. Bij de eerste mogelijkheid gaat de M4 de i8 resoluut voorbij. De wagens komen uiteindelijk over de meet met een verschil van enkele seconden.

Advertentie – lees hieronder verder

Ontdek zelf het bewijs op onderstaande beelden.

Op welke van deze BMW’s zou u inzetten ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon