Dream Cars

Bugatti Bolide: een andere wereld

Bugatti onthulde zijn nieuwe model, de Bolide, met ongelooflijke kenmerken die er een hypercar van zullen maken, die gewaardeerd zal door zeer veeleisende mensen die niet op een euro moeten kijken.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 6 mei 2023 | Leestijd: 2 min

Met zijn volledig uit koolstofvezel opgetrokken koetswerk is de Bugatti Bolide een lichtgewicht: 1.450 kg. Voeg daarbij een W16-motor uitgerust met 4 turbo’s die 1.600 pk ontwikkelen en je krijgt een echte raket op wielen, die in staat is om te concurreren met de nieuwste hypercars, zoals de Aston Martin Valkyrie of de Mercedes-AMG One.

Bugatti Bolide profil

Advertentie – lees hieronder verder

Op circuit

Wees echter voorzichtig, want je hebt echt een circuit nodig om te kunnen genieten van de stratosferische prestaties van de Bugatti Bolide, omdat hij niet is gehomologeerd om op de weg te rijden. Met een aerodynamica die speciaal is ontworpen om de downforce in bochten te bevorderen, is deze auto gemaakt om over een circuit te scheuren.

Bugatti Bolide carrosserie

40 exemplaren

Bugatti heeft al aangekondigd dat er slechts 40 exemplaren geproduceerd zullen worden. Die worden verkocht tegen een eenheidsprijs van 4 miljoen euro exclusief belastingen en zullen ze vanaf volgend jaar de fabriek in Molsheim verlaten. Wellicht zal de productie heel snel uitgeput zijn in de wereld van de ultra-luxueuze producten die een ongekend succes kent. 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie