Dream Cars

Ferrari’s worden steeds duurder

Bij het begin van het jaar is het altijd leuk om even stil te staan bij de meest markante feiten van 2014. Eén daarvan zal de liefhebbers van veilingen niet zijn ontgaan. Wie vooral de actualiteit op de Amerikaanse markt een beetje heeft gevolgd, kon vaststellen dat bij de tien duurste wagens die werden geveild 9 Ferrari’s zaten.

| Gepubliceerd op 6 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

In de Verenigde Staten is de verkoop van oldtimers goed voor ongeveer 1,3 miljard dollar. Ook daar zien we dat de prijzen op deze markt de pan uit swingen. In de top 10 van de verkopen zien we eveneens dat de marktwaarde van Ferrari’s met 43 % is gestegen.

De duurste Ferrari – een 250 GTO – werd door Bonhams verkocht in Monterey voor een slordige 38 miljoen dollar. De prijzen van de overige modellen zijn haast even hallucinant. Het vermaarde veilinghuis RM deed een 265 GTB/C Speciale van de hand voor 26,4 miljoen dollar. Bij de andere verkopen zagen we onder andere een 375 Plus van eigenaar wisselen voor 18,4 miljoen dollar. Een 250 GT California Spider tikte af op 15 miljoen, een 250 LM was goed voor 11,5 miljoen dollar. Tot slot verkocht huis RM ook nog een 275 GTB/4 voor een bedrag van 10 miljoen dollar. Die laatste was ooit eigendom van Steve McQueen. De enige niet-Ferrari uit deze top 10 was een McLaren F1 die 10,75 miljoen euro waard bleek.

Advertentie – lees hieronder verder

Vindt u deze prijzen verantwoord ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon