Dream Cars

Porsche 911 GT3 RS : even snel als een supercar

In december betrapten onze spionfotografen de 911 GT3 RS tijdens een testsessie in het Hoge Noorden. Destijds beschikten we slechts over een beetje technische gegevens van deze meest radicale 911. Vandaag weten we meer en onze prognoses bleken vrij correct. Porsche stelde deze racebolide immers voor op het salon van Genève.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 11 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze 911 GT3 RS lijkt een belangrijke evolutie van de bestaande GT3. Je herkent de wagen aan de extra koetswerknerven in de kofferklep en het dak. De vleugels zijn verbreed en er zijn grotere luchtkanalen langs de voorwielen. In de flanken zijn de inlaten vergelijkbaar met die van de 911 Turbo. De imposante achterspoiler is manueel instelbaar.

Het interieur wordt afgewerkt met alcantara en de fraaie stoelen zijn van carbon zoals we die eerder in de 918 Spyder te zien kregen. Voor de meest veeleisende klanten voorziet Porsche ook een rolkooi, zespuntsgordels, chronometers en de Porsche Track Precision app, die de klant vanaf zijn smartphone kan bedienen.

Advertentie – lees hieronder verder

Cayman GT4 : krachtiger dan een 911 (10-02-15)

Deze RS-versie is 10 kg lichter (1.420 kg) vergeleken met de actuele 911 GT3 door nog meer gebruik te maken van magnesium en carbonvezel. Porsche monteert in deze 911 GT3 RS een vier liter grote zescilinder boxermotor die goed is voor 500 pk en 480 Nm. Hij wordt enkel met de PDK-transmissie en dubbele koppeling geleverd. Deze combinatie zorgt voor verbluffende prestaties. 0 tot 100 km/u lukt in 3,3 seconden en de topsnelheid bedraagt 320 km/u.

Wat vindt u van deze meest extreme Porsche 911 ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon