Fun

1.400 voertuigen uit het gekantelde vrachtschip zijn klaar voor de sloop

Sinds enkele dagen circuleert een video op het internet waarop je kan zien hoe de 1.400 voertuigen van boord worden gereden. Ze werden getransporteerd op het Hoegh Osaka cargoschip. Dat schip kwam in de problemen en strandde op 3 januari op een zandbank voor het Ilse of Wright, ten zuiden van Engeland.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 3 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Het schip maakte gedurende meerdere uren ruim 60° slagzij en dat voorspelde weinig goeds voor de lading gloednieuwe auto’s aan boord. Maar op dat ogenblik bestond er maar weinig duidelijkheid over. Nadat de hulpdiensten de cargo weer konden vlot trekken, werd hij naar een haven gesleept. Daar konden experts aan boord om de lading van nabij te inspecteren.

Het resultaat laat zich raden ! Tal van voertuigen hebben deze bewogen reis niet zonder kleerscheuren doorstaan. In het schip stonden tal van Land Rovers en een Porsche Cayman. Al die wagens zullen noodgedwongen bij een koetswerkhersteller gerepareerd moeten worden. De verzekeraars zullen ook blij zijn want er zijn ook heel wat wagens die zonder schrammen van boord werden gereden.

Advertentie – lees hieronder verder

Volgens journalisten van de Daily Mail, die de berging van nabij hebben gevolgd, is het laatste woord nog niet gezegd over deze lading. Zij stellen immers dat alle wagens aan boord klaar zijn voor de sloop. Ze zeggen dat het voor de wagens nefast is als ze langdurig onder een hoek van 60° hebben gehangen. Vooral wat betreft de vloeistoffen die in de wagen zitten, zou dit problemen kunnen geven. Wordt vervolgd …

Zou u een dergelijke wagen in ontvangst nemen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon