Fun

Australische politie rijdt met Audi RS4 Avant

Het zijn niet alleen Golfstaten die hun politiecorpsen uitrusten met exclusieve en vooral performante voertuigen. Het jongste voorbeeld komt uit Australië. Daar kregen de ordediensten van Lake Illawarra (New South Wales) zopas een gloednieuwe Audi RS4 Avant ter beschikking.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 25 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Kortom, als u van plan bent om in die buurt te reizen, kan u maar beter de voet tijdig van het gaspedaal halen en geen rare streken uithalen. Deze interventiewagen is immers een echt pk-monster.

Onder de motorkap zit een 4,2 liter grote biturbo V8 die 450 pk ontwikkelt en over 430 Nm aan trekkracht beschikt. De motor wordt aan een gerobotiseerde zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling gelinkt. Die combinatie maakt een acceleratie van 0 tot 100 km/u in amper 4,7 seconden mogelijk. De topsnelheid bedraagt 250 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

BMW 328i : het nieuwe wapen van de wegpolitie

De wagen werd door Audi voor 12 maanden uitgeleend . Deze RS4 Avant zal dus niet worden ingezet om snelheidsduivels te achtervolgen. Hij zal wel worden gebruikt voor maatschappelijk werk en jongerenwerking. Ook verkeersopleiding en preventie is voorzien. Een ander pittig detail over deze RS4 Avant is dat de wagen tussen mei en juni werd gekozen door internetgebruikers. De Australische politie beschikt in elk geval over fraai gerief.

Zou u het fijn vinden, mocht onze politie over dergelijk materieel beschikken om jongeren te sensibiliseren ?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon