Fun

Chinese kopij van de BMW i3

De Chinese ontwerpers toonden de voorbije jaren een immens gebrek aan inspiratie, want om de haverklap pakten ze uit met een model dat overduidelijk was geïnspireerd op een bestaande Europese wagen! Jammer genoeg slaat dat meestal op niet veel. Op het Salon van elektrische wagens in Shandong leverde de constructeur Qingzhou Da Jinma daarvan nogmaals het bewijs.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 26 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Tijdens dit evenement stelde dit merk namelijk een elektrische stadswagen met de naam KWM2200 voor. Deze auto was gewoon een platte kopij van de BMW i3. En om eerlijk te zijn lijkt deze wagen meer op een Matiz uit de Daewoo-periode die onder handen werd genomen door een amateur-tuner. Maar goed…

Concreet is dit model 3 meter lang, 1,40 m breed en 1,54 m hoog. Met een wielbasis van 1,93 meter zou het tevens ruim genoeg moeten zijn om comfortabel aan vier personen plaats te bieden. Op vlak van design doet de KWM2200 wat denken aan de BMW i3 met gelijkaardige bumpers, snuit en lichtblokken. Het interieur lijkt dan weer te komen van een Lada uit het communistisch tijdperk. Gewoon afzichtelijk!

Advertentie – lees hieronder verder

Na de Franse versie komt er nu ook een zwarte BMW i3 in de States (19-11-15)

Voor de aandrijving van deze stadswagen met een prijskaartje van 3.700 euro doet Qingzhou Da Jinma beroep op een elektromotor van 3 kW, waarmee de KWM2200 een snelheid van 50 km/u kan bereiken. Volgens de verantwoordelijke van het merk bedraagt de autonomie van dit model 120 km en vraagt het opladen van de batterijen 7 uur. Inderdaad, deze Chinese variante is nog ver verwijderd van de prestaties die de BMW i3 biedt!

En denkt eraan deze stadswagen te kopen als hij ooit in België wordt verkocht?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon