Geniaal : een “transparante” vrachtwagen

Het is niet altijd even makkelijk om een grote vrachtwagen in te halen. In de toekomst zou dat kunnen veranderen. In Argentinië werkt Samsung aan een nieuw concept dat ze “Safety Truck” hebben gedoopt. Deze technologie is een mooie publiciteit voor het merk en kan vooral mensenlevens redden.

Gepubliceerd op 26 juni 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Het principe is even eenvoudig als geniaal. De Zuid-Koreaanse groep monteerde HD-camera’s  op het radiatorrooster van de vrachtwagens. Ze filmen alles wat er zich voor de wagen op de  weg afspeelt. De beelden worden onmiddellijk op een groot scherm op de achterkant van de vrachtwagen geprojecteerd. Dit scherm bestaat uit vier grote LCD-schermen. De wagen die achter de vrachtwagen rijdt, ziet via deze techniek ook het verkeer dat in de tegenovergestelde richting rijdt. Op die manier kan je de haalbaarheid van een inhaalmanoeuvre perfect inschatten. Dit is een eenvoudige maar zeer efficiënte aanpak. Het werkt bovendien zowel overdag als ’s nachts.

Men koos overigens niet zomaar voor Argentinië om het systeem te testen. In het land zijn honderden wegen met één baanvak per rijrichting. Gemiddeld sterft er elk uur een automobilist aan het stuur. Heel wat bestuurders nemen immers teveel risico’s bij het inhalen van een andere weggebruiker. Laat ons hopen dat dit systeem er komt en dat het niet bij een experiment blijft.

Zou u het waarderen, mochten vrachtwagens ook bij ons met dergelijke technologie worden uitgerust ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Lees meer over

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Fun
Tesla Cyberquad: duur cadeau voor je kinderen

Ben je nog op zoek naar een origineel eindejaarscadeau voor je kinderen en mag het iets kosten? Dan is deze Tesla Cyberquad misschien een idee. Hij werd twee jaar geleden al voorgesteld en is nu eindelijk ook in België verkrijgbaar.

2 november 2023 2 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.