Fun

Maserati Barbie x Maserati Grecale Trofeo: niet om te lachen

In samenwerking met Mattel, fabrikant van de bekende Barbie-pop, heeft Maserati een Barbie-versie ontwikkeld van de SUV Grecale. Opgelet, niet voor gevoelige zielen.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 31 okt. 2022 | Leestijd: 2 min

Van de Maserati Barbie x Maserati Grecale Trofeo, die een waanzinnige 330.000 euro kost, worden maar twee exemplaren gebouwd. Die zijn, zoals de naam al doet vermoeden, geïnspireerd door de wereld van de Barbiepop, legendarisch speelgoed dat ontstond in 1959.

De Grecale Trofeo kreeg een roze tint die je vanbinnen ook terugvindt in enkele details (stiksels, inzetstukken enzovoort). Ook de geschiedenis van Maserati wordt niet vergeten, met hier en daar enkele gele lijnen op het koetswerk.

Advertentie – lees hieronder verder

Maserati Grecale arrière

Goed doel

Dit ‘meisjesachtige’ uiterlijk zal natuurlijk niet iedereen bevallen, maar werd binnen het personalisatieprogramma Fuoriserie van de constructeur bedacht voor het goede doel. Beide exemplaren van deze Maserati worden voorgesteld als kunst en in de Verenigde Staten verkocht door luxewinkelketen Neiman Marcus. Mattel doneert 10 procent van de verkoopprijs aan Barbie Dream Gap, het wereldwijde initiatief van Barbie dat samenwerkt met goede doelen om gelijke kansen te creëren en barrières voor meisjes weg te nemen.

Maserati Grecale Barbie interieur

Topversie

De Maserati Barbie x Maserati Grecale Trofeo zal zeker niet ongemerkt voorbijrijden en beschikt over de befaamde V6 Nettuno-biturbomotor met 530 pk. De SUV snelt van 0 naar 100 km/u in 3,8 seconden en bereikt een topsnelheid van 285 km/u. De ideale auto voor Barbie, die in de jaren tachtig met een Ferrari 328 reed.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie