Moto

Motorrijders willen zelf minder luide uitlaten

De Motorcycle Action Group oftewel MAG roept motorrijders op om het geluid van hun motor binnen de perken te houden. Een verrassende zet, nadat de organisatie in het verleden vooral de ultieme vrijheid van het motorrijden en alles daarrond (kledijwetgeving bijvoorbeeld…) trachtte te verdedigen.

Geschreven door Arno Jaspers | 21/07/2021

Het is geen nieuws dat motorrijders vaak negatief in het nieuws komen. Is het niet in de ongevallenstatistieken, dan is het wel omwille van geluidsoverlast. Nu Europa alles op alles zet om een motorkeuring (inclusief geluidskeuring) te verplichten bij haar lidstaten, wil de MAG ook binnen de motorgemeenschap druk uitoefenen om dit argument alvast de kop in te drukken. Vaak gaat het immers om een kleine groep binnen de community die overlast veroorzaakt door het verwijderen van de Db-killer in de uitlaat, of door het monteren van een race-uitlaat.

De Motorcycle Action Group voert deze actie hoofdzakelijk in Nederland, nadat de Belgische afdeling zichzelf vorig jaar ophief omwille van een gebrek aan leden. Binnen de motorrijdersgemeenschap in België is er momenteel geen actief orgaan meer dat lobbywerk verricht zoals de MAG dat in Nederland doet.

Advertentie

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's