Moto

Valentino Rossi kondigt afscheid aan

Negenvoudig wereldkampioen MotoGP Valentino Rossi stopt met motorracen aan het einde van dit seizoen. Hij heeft dan een actieve carrière van 25 jaar achter de rug op 42-jarige leeftijd.

Geschreven door Arno Jaspers | 08/08/2021

Valentino Rossi bracht het bericht in een persconferentie aan de vooravond van de Oostenrijkse MotoGP. Hij zal nog tot eind dit jaar uitkomen voor Yamaha-Petronas om volgend jaar een rol op te nemen in zijn eigen MotoGP-team.

GOAT?

Valentino Rossi

Advertentie

The Doctor won gedurende zijn carrière maar liefst 7 titels in de topklasse van het motorracen met 115 overwinningen en 235 podia. Dat is ongezien in het moderne motorracen en hij is zonder enige twijfel één van de allergrootste motorrijders ooit.

Valentino Rossi wheelie

Zelf voegde Rossi er nog aan toe dat het een triest moment voor hem is, aangezien zijn leven zo’n dertig jaar in het teken van het racen stond. “Ik heb onvergetelijke momenten beleefd en kan er momenteel weinig meer over zeggen.”

Hij zal nooit verdwijnen

Valentino Rossi fans

Met de komst van Rossi’s eigen team Aramco VR46 in de MotoGP-klasse, de VR46 Academy en een eigen attractiepark in thuisdorp Tavullia is er weinig kans dat Rossi ooit uit de motorwereld zal verdwijnen.

Als populairste rijder over meerdere generaties staat zijn naam synoniem aan MotoGP en we blijven dan ook razend benieuwd naar welke rol hij in de toekomst zal invullen in de paddock.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's