Nieuwe modellen

600 pk voor de Juke-R 2.0

Enkele dagen voor de start van het Festival of Speed in Goodwood, gaf Nissan aan dat ze er een spirituele opvolger zouden tonen voor de Juke-R uit 2011. Destijds stelde de constructeur dat die recht zou hebben op de technologie van de Nismo-versie van de GT-R. Men hield woord !

| Gepubliceerd op 1 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Tijdens de hillclimb race in Goodwood zorgde deze geestelijke opvolger – die Juke-R 2.0 werd gedoopt – voor een geweldige show, tot groot vermaak van het publiek. De bolide werd in de ervaren handen gegeven van Jann Mardenborough die de 3.8 liter grote biturbo V6 (goed voor 600 pk!) liet brullen!

Na deze demonstratie mochten de toeschouwers de wagen bekijken. Men kon slechts vaststellen dat de Nissan-ingenieurs geen half werk hebben geleverd wat betreft de afwerking van deze bolide. De wagen heeft flink wat elementen van carbonvezel en trekt onmiddellijk de aandacht omwille van de snuit die voorzien is van indrukwekkende luchtinlaten. Achteraan zien we een bumper met een diffuser, bijzonder mooie uitlaten en de grote tweeledige spoiler in combinatie met de velgen die werden geleend bij de Nissan GT-R 2015.

Advertentie – lees hieronder verder

Nissan toonde deze Juke-R 2.0 in Goodwood als een concept en repte geen woord over een mogelijke productie. Het zou best kunnen dat er een beperkte productie volgt van deze bolide, dat was bij zijn voorganger ook het geval. Wat die dan zou moeten kosten, is al evenmin duidelijk. Voorzie echter minstens een cheque van 500.000 euro !

Mocht u de middelen hebben, zou u dan gaan voor een dergelijke crossover ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon