Nieuwe modellen

DS 5 is het eerste product van DS als merk

Op het salon van Genève, begin maart, zal DS haar eerste “nieuwe model” lanceren als volwaardige constructeur, volledig onafhankelijk van Citroën. Het gaat om een facelift van de DS5 die omgedoopt wordt tot DS 5. Samen met de naamsverandering verdwijnt ook het Citroën-logo van de wagen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 19 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze DS 5 herken je aan he lichtgevende embleem zoals we dat eerder op de DS 3 zagen. De wagen wordt uitgerust met lichtunits die gebruik maken van led- en xenontechnologie en richtingaanwijzers die van binnen naar buiten oplichten.

Binnenin is de weinig nieuws te melden, los van het nieuwe navigatiesysteem. Door gebruik te maken van een aanraakscherm kan men maar liefst 12 knopjes achterwege laten. Op vlak van uitrusting zien we een dodehoek assistent en tal van packs. Eentje daarvan is het Monitoring Pack, een individueel onderhoudsboekje. Er is ook Mapping (lokalisatie van de wagen) en zelfs Tracking (positie van de wagen doorsturen in geval van diefstal).

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van de DS 5 vinden we de jongste motorisaties uit de PSA-groep. Het gaat om BlueHDi-motoren met een vermogen van 120 tot 180 pk en een verbruik van 3,8 tot 4,3 l/100 km. Op benzine is er de THP 165 en de THP 210. Er bestaat ook de hybride versie die nog steeds 200 pk sterk is en een verbruik van 3,5 l/100 km haalt. Dat betekent 90 gram CO2 per km. Deze DS komt in juni op de markt.

Wat vindt u van deze eerste “nieuwe” DS ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon