Nieuwe modellen

Honda Civic Type R: 330 pk?

De nieuwe Honda Civic Type R is al een tijdje bekend, maar specificaties worden slechts druppelsgewijs gecommuniceerd. Zo weten we bijvoorbeeld nu pas hoeveel vermogen deze hete hatchback heeft… in de VS.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 2 sep. 2022 | Leestijd: 2 min

Nu de Civic Type R zijn 25ste verjaardag viert, wordt er druk gespeculeerd over de specificaties van de nieuwste generatie van het model, dat meteen het ronderecord voor voorwielaandrijvers op het circuit van Suzuka in Japan brak.

Niet spectaculair

Van de Type R die voor de Amerikaanse markt bedoeld is, werd zopas geopenbaard dat hij 319 pk et 420 Nm koppel ontwikkelt. Voor klanten in de VS betekent niet alleen een bescheiden vermogenswinst maar zelfs de krachtigste Civic Type R ooit, want de vorige lichting produceerde 310 paarden in het land van Uncle Sam. Nu rest de vraag hoe het met de Europese variant zit, want die komt van 320 pk.

Advertentie – lees hieronder verder

2023 Honda Civic Type R

Verwacht niet dat de ‘EU spec’ veel potiger zal zijn. Er wordt gegokt op 330 pk, wat ook maar een bescheiden toename zou zijn. Honda heeft een antwoord op criticasters echter al klaar, want dankzij zijn nieuwe turbo zou de Civic veelzijdiger zijn, met een maximumkoppel dat bij een lager toerental beschikbaar is (van 2.600 tot 4.000 t/min). Ook zou hij ‘expressiever’ klinken.

Nog veel vraagtekens

2023 Honda Civic Type R

Over het 0-100-sprintcijfer, het gewicht en de prijs wil Honda nog niets kwijt. Wat het merk wel ‘al’ wil verklappen, is dat de nieuwe Civic Type R op 19 inch wielen met daarrond Michelin Pilot Sport 4S-banden rust.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie