Nieuwe modellen

Maxima : nieuw topmodel bij Nissan

Als Nissan in de toekomst andermaal een grote berline op de Europese markt zal lanceren, is de kans groot dat die sterk zal lijken op de nieuwste generatie Maxima die de constructeur nu in New York toont. In de VS is dit een van de best verkopende modellen want in de verkoop ranking staat hij vlak achter de Ford pick-up F-150 en de Chevrolet Silverado.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 8 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Van die generatie weten we nu al dat het design fel aanleunt bij dat van de Sport Sedan concept. Hij krijgt in de States af te rekenen met concurrenten als de Chevrolet Impala, de Ford Taurus en de Dodge Charger.

Deze nieuwe Maxima is ook langer en lager dan de vorige generatie. Het koetswerk werd grondig veranderd en we zien tal van nieuwe elementen zoals extra reliëf in de bodypanelen. Ook het interieur werd danig aangepast. Een en ander lijkt geïnspireerd op de cockpit van een jachtvliegtuig. Zo staat de centrale console naar de bestuurder toe gericht en de versnellingspook lijkt op de joystick van een vliegtuig.

Advertentie – lees hieronder verder

Nissan voorziet drie afwerkingsniveaus (SL, SR en Platinum) en er is voorlopig slechts één motorisatie beschikbaar. Het gaat om een 3,5 liter grote V6-motor die 300 pk en 353 Nm aan koppel levert. Deze motor wordt aan een Xtronic-transmissie gekoppeld. Die heeft verschillende modi en Nissan stelt dat die sneller schakelt. De constructeur geeft nog mee dat het onderstel een beetje stijver werd.

Zou u het fijn vinden mocht Nissan in Europa andermaal een grote berline zou lanceren ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon