Nieuwe modellen

Model X : Tesla kondigt een 700 pk sterke SUV aan

Vandaag weten we al iets meer over de eerste elektrische SUV van Tesla. In een persbericht kondigde de constructeur namelijk aan dat de SUV Model X binnen één jaar op de markt zal zijn. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers van ‘emissieloos’ rijden, niet?

Laurent Norro | Gepubliceerd op 22 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Bij Tesla komt het goede nieuws nooit alleen, want er werd ook bekend gemaakt dat de toekomstige eigenaars de keuze zullen hebben tussen drie vermogensniveaus voor hun Model X. Het basismodel kan rekenen op een batterijpack van 60 kWh. Net daarboven is een Model X verkrijgbaar met een batterij van 85 kWh. En tenslotte zal de topuitvoering van het gamma de technische specificaties van de berline Model S P85D overnemen.

Weet dat deze berline beschikt over vierwielaandrijving dankzij zijn twee elektromotoren. Deze versie heeft namelijk een 224 pk sterke elektromotor vooraan en nog een elektrisch blok achteraan met 476 pk. Iedere motor drijft een as aan en het gezamenlijke vermogen van deze berline bedraagt 700 pk. Ook het Model X in de variante « 85 kWh Performance » zou deze power moeten leveren.

Advertentie – lees hieronder verder

Maar aangezien het Model X iets zwaarder uitvalt dan de berline, zal volgens verscheidene experts het rijbereik van deze SUV lager uitvallen dan bij de berline. Concreet kondigt Tesla een autonomie van 380 km aan, of 62 km minder dan de berline.

En bent u klaar om zich binnen één jaar het Model X van Tesla aan te schaffen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon