Nieuwe modellen

Volkswagen Caddy : vierde generatie evolueert zacht

Op het salon van Genève, begin maart, zullen grote gezinnen de vierde generatie van de Volkswagen Caddy kunnen ontdekken. Deze ludospace komt andermaal met een ruim en modulair interieur en hij biedt bovendien een erg riante kofferruimte.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 11 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

We weten nu al dat deze wagen op het PQ35-platform rust want dat neemt hij van de vorige generatie over. Qua design zien we geen grote verschillen. De Caddy wordt ook niet noemenswaardig groter. De proporties blijven dus bij het oude en ook het lijnenspel is erg verwant met de Caddy zoals we hem kennen.

Hij neemt de designtaal over van de overige recente Volkswagen-producten. Zo krijgt hij het karakteristieke brede radiatorrooster in combinatie met de aangepaste koplampen vooraan. Ook de achterkant evolueert met een vernieuwde achterklep, aangepaste lichtunits en een andere bumper. Binnenin noteren we een nieuwe boordplank en andere deurpanelen.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua uitrusting krijgt deze nieuwe generatie tal van hedendaagse elektronische rijhulpmiddelen. Zo kan de wagen autonoom remmen als de bestuurder niet tijdig ingrijpt.

Op vlak van aandrijving voorziet de constructeur acht motorisaties die allen conform Euro 6 zijn. Dieselklanten worden bediend met de 2.0 TDI die 75, 102, 150 of 122 pk levert. Op benzine is er keuze uit de 1.2 TSI (84 pk), de 1.0 (102 pk), de 1.4 TSI (125 pk ) of de 1.4 TGI (110 pk) op aardgas.

Vindt u dat deze Caddy een goede gezinswagen is ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon