Zo verlaag je snel de temperatuur in je auto

De eerste hittegolf van de zomer lijkt gepasseerd, al kan het passagierscompartiment van je auto ook op een milde zonnige snel temperaturen bereiken die moeilijk te verdragen zijn. We leggen uit hoe je daar snel komaf mee maakt…

Zo verlaag je snel de temperatuur in je auto

Eerst en vooral moet je natuurlijk de hete lucht laten ontsnappen. Open hiervoor de ramen en – indien aanwezig – het schuifdak een paar minuten voor je vertrek (of gedurende de eerste paar minuten tijdens het rijden).

Je kan ook een raam openen en de deuren aan de andere kant meerdere keren openen en sluiten: die beweging heeft een pompeffect, waardoor de warme lucht sneller uit het passagierscompartiment wordt afgevoerd.

Schakel vervolgens de airconditioning in op een matige stand. Het systeem zuigt zo lucht aan van buiten de auto, die logischerwijs koeler is dan de lucht in het passagierscompartiment en dit zelfs bij zeer warm weer. Zodra de temperatuur is afgekoeld, kan je de airconditioning op zijn maximale vermogen instellen.

Zorg ervoor dat de airconditioning perfect werkt voor maximale efficiëntie. Als de toevoerlucht niet koud genoeg is, kan het zijn dat het systeem onderhoud nodig heeft en moet worden aangevuld met koelmiddel.

Airco in de auto: 5 fouten die je niet mag maken