Spionfoto's

BMW FAST: Volgende niche komt eraan !

BMW werkt aan een nieuw model, de BMW FAST. Hoewel de naam potige prestaties laat vermoeden, zal de vierwieler geen rol krijgen in de volgende Fast & Furious-episode. FAST staat voor Family Active Sports Tourer, waardoor BMW andermaal een nieuwe niche creëert.

| Gepubliceerd op 15 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

Deze FAST-BMW zal je dus niet op de Nürburgring tegenkomen maar wel in het stadsverkeer. BMW profileert hem als een familiale break met behoorlijke proporties. Binnen het BMW-gamma positioneert hij zich tussen de 2-Reeks Active Tourer en de volgende generatie X1 die in de loop van volgend jaar wordt verwacht.

Volgens de eerste informatie die we te horen kregen, zou het een voorwielaandrijver worden, net zoals de 2-Reeks Active Tourer. Niet verwonderlijk want hij deelt ook het nieuwe platform met de jongste Mini. Het interieur van de nieuweling biedt plaats aan zeven inzittenden.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van deze nieuwe break zal de constructeur ook het motorgamma van de 2-Reeks Active Tourer recycleren. We denken hierbij aan de nieuwe drie- en viercilindermotoren op diesel en benzine. Ze ontwikkelen een vermogen tussen de 100 en de 230 pk. Dat vermogen gaat via een manuele of een automatische zesbak naar de vooras. Op termijn zal BMW wellicht ook een Plug-in hybride variante bouwen en er komt ook een vierwielaangedreven versie. De BMW FAST zal echter pas begin 2016 op de markt komen. Nog even geduld …

Is deze zoveelste verbreding van het gamma volgens u een verrijking voor BMW ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon