Spionfoto's

Jaguar ontwikkelt een F-Type Roadster SVR

De afgelopen maanden hebben onze spionfotografen de meest gespierde variante van de Jaguar F-type (de SVR) op verschillende plaatsen gespot. Tot nu toe ging het enkel om de coupéversie maar recentelijk wisten ze ook een gecamoufleerde roadsterversie te spotten. Dit is meteen de bevestiging dat de constructeur werkt aan een explosief duo bovenaan het gamma.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 21 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Het ziet er naar uit dat deze F-type Roadster SVR dezelfde ingrediënten zal krijgen als de Coupé-versie. We mogen ons verwachten aan een doorgedreven esthetische evolutie. Op de eerste beelden zien we dat de F-type  vooraan een aangepaste bumper krijgt met bredere luchtinlaten en een grotere voorspoiler. We noteren ook aangepaste zijschorten en een hertekende achterbumper die ruimte biedt aan een grote diffuser en vier uitlaatpijpen. Tot slot monteert men op de koffer een imposante spoiler en komen er aangepaste aluminium velgen.

Onder de motorkap zit een 5 liter grote V8-motor met compressor. Die levert standaard 550 pk maar voor deze versie werd het vermogen opgetrokken tot 600 pk. Hij is nog altijd gelinkt aan de achttrapsautomaat maar heeft in dit geval wel recht op vierwielaandrijving. Met een dergelijk potentieel moet deze F-type in minder dan 3,8 seconden naar 100 km/u spurten. Ook de topsnelheid zou minstens 300 km/u moeten bedragen.

Advertentie – lees hieronder verder

Denkt u dat deze F-type SVR-versies de concurrentie doen beven ?

Meer details van de Jaguar F-Type SVR (14-07-15)

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon