Spionfoto's

Nieuwe Mercedes Sprinter in de pijplijn

Geschreven door Gert Verhoeven | 26/07/2017

Onze fotografen hebben de volgende generatie Mercedes Sprinter betrapt tijdens testwerk in de Spaanse hitte. Zo komen we al iets meer te weten over de toekomstige bestelwagen die volledig door Mercedes werd ontwikkeld.

Hoewel Mercedes volop gebruik maakt van de synergie met de Alliantie Renault-Nissan voor de nieuwe X-klasse pick-up, neemt het Duitse merk de ontwikkeling van de grote bestelwagens helemaal voor eigen rekening. Zelfs de samenwerking met Volkswagen voor het platform stopt.

Volgens de jongste geruchten zal de nieuwe Sprinter worden aangedreven door dieselmotoren maar er zou ook een plug-in hybride versie komen. Dat zou de eerste keer zijn dat deze technologie wordt gebruikt voor grote bestelwagens. Er zou mogelijk ook een volledig elektrisch versie volgen want Daimler kondigde eerder al een investering van 150 miljoen euro aan voor de elektrische versies van de Vito en de Sprinter.

Qua look zou de snuit verfijnder en expressiever worden zodat hij beter aansluit bij de nieuwe huisstijl van het merk. Zo komt er een breder radiatorrooster en we zien meer horizontale koplampen. Deze nieuwe Mercedes Sprinter zou pas volgend jaar op de markt komen.

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Mercedes Sprinter nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Mercedes Sprinter Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Mercedes Sprinter met opties en standaarduitrusting

Mercedes

Vanaf € 85.789

A-Klasse

Mercedes

A-Klasse

Vanaf € 28.314

B-Klasse

Mercedes

B-Klasse

Vanaf € 29.645

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Mercedes Sprinter

Onze partners