Scoop : De meest sportieve Audi Q7 is bijna klaar

De jongste dagen is er veel beweging op en rond de vermaarde Nürburgring want onze spionfotografen oogsten heel wat scoops. Ze kregen zopas een gecamoufleerde sportieve S-versie van de Q7 in het vizier. Dit is niet verwonderlijk want Audi zal dit model in september op het salon van Frankfurt onthullen.

Scoop : De meest sportieve Audi Q7 is bijna klaar

Vandaag kennen we nog geen technische specificaties van deze imposante maar sportieve SUV. Te oordelen aan de eerste beelden van deze SQ7 kunnen we stellen dat de diameter van de velgen en de remschijven aanzienlijk is. Vooraan zien we grotere luchtinlaten en de wagen beschikt over vier uitlaten. Het ziet er naar uit dat deze SQ7 zal opvallen in het verkeer. Het interieur zal een specifieke bekleding krijgen en de afwerking zal zeer sportief zijn.

Qua aandrijving moet Audi een motor voorzien die minstens even sterk is als die van de BMW X5 M50d. Het zou om een V8 TDI kunnen gaan met een longinhoud van 4 of 4,2 liter. Deze motor zal minstens door twee turboladers worden beademd en moet tussen de 500 en de 600 pk leveren. Met een dergelijke motorisatie zou de wagen in ongeveer 5,5 seconden naar 100 km/u moeten kunnen sprinten.

Het spreekt dat de ingenieurs van het merk met de vier ringen ook het onderstel van deze SQ7 zullen moeten aanpassen aan het potentieel van deze krachtige motor. We kijken nu al uit naar deze sportieveling !

Heeft u interesse voor dit soort krachtige SUV’s ?