Spionfoto's

Scoop : Jaguar F-Pace zorgt voor verrassing

Jaguar zal haar gamma binnenkort uitbreiden met een SUV. Deze F-Pace zal in september op het salon van Frankfurt worden onthuld. Vandaag werkt Jaguar het testprogramma met de wagen af in de verste uithoeken van onze planeet. We mogen ons binnenkort dus aan nog meer beelden van de wagen verwachten. Tot nu toe zagen we enkel foto’s die slechts het silhouet van de wagen onthulden. Vandaag krijgen we ook een kijk op het interieur.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 5 mei 2015 | Leestijd: 2 min

De wagen wordt aangekondigd als een “sportieve gezinswagen”. We weten ook al dat hij de vormtaal overneemt van de XE berline. Qua proporties zal hij het midden houden tussen een Range Rover Evoque en een BMW X5. Hij deelt overigens het aluminium platform van de XE en hij neemt ook het motorpallet over van die laatste. Het interieur van deze F-Pace biedt slechts plaats aan vijf inzittenden.

Het interieur zal geen “copy-paste”-versie worden van dat van de XE, maar het zal er wel op geïnspireerd zijn. Deze foto’s werden genomen op een parking in de buurt van de Nürburgring. Het valt meteen op dat de brede centrale console tussen de zitplaatsen vooraan, het aanraakscherm en de bedieningsknoppen aan het stuur herinneren aan het interieur van de XE. De wagen die onze fotografen betrapten, was overigens voorzien van een manuele versnellingsbak. Het ziet er dus naar uit dat Jaguar de achttrapsautomaat slechts standaard zal leveren op de meest krachtige motorisaties.

Advertentie – lees hieronder verder

Bent u benieuwd om deze eerste Jaguar-SUV te ontdekken ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon