Spionfoto's

Scoop : nieuwe Mercedes SLK is bijna klaar

In de loop van 2016 zal Mercedes de gefacelifte versie van haar SLK tonen. Volgens de nieuwe naamgeving die Mercedes op het hele gamma doorvoert, zal die bij de lancering niet langer SLK maar wel SLC heten. De auto zelf zal slechts zacht evolueren. Tenminste dat is de eerste indruk van onze spionfotografen die een nog gecamoufleerde versie zagen rijden.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 10 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Op deze beelden zie je inderdaad slechts beperkte esthetische aanpassingen want enkel de snuit en de achterkant van de wagen werden gecamoufleerd. Het ziet er naar uit dat de SLC het aparte radiatorrooster van de Mercedes AMG GT zal overnemen. Daar zien we fraaie rondingen die het verschil maken.

Binnenin zal men gebruik maken van elementen die we ook al in de nieuwe C-Klasse hebben gezien. In die zin is het ook logisch dat de SLC zal beschikken over het meest recente multimediasysteem en dat ook de talloze rijhulpsystemen van de berline en de break worden overgenomen.

Advertentie – lees hieronder verder

Op vlak van motorisatie, zal er keuze zijn tussen een 1.8 liter turbo van 184 pk (SLC 200), een nieuwe tweeliter van 245 pk ( SLC 300) en een drieliter V6 biturbo , goed voor 362 pk (SLC 450 AMG Sport) en een echts AMG-motor die minstens 415 pk zal leveren. Op diesel zal men enkel de SLC 250d (204 pk) weerhouden. Volgens onze bronnen zal de SLC pas in Genève 2016 worden onthuld.

Vindt u dat de SLC even sexy moet worden als de zeer exclusieve AMG-GT ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon