Toppers

5 Alfa Romeo’s waar we verliefd op zijn

Alfa Romeo heeft zowel piekmomenten gekend als in diepe dalen gezeten. Al heeft het Italiaanse merk doorheen de jaren ook tal van wondermooie en ontzettend leuk rijdende parels afgeleverd. Dit zijn onze 5 favoriete Alfa’s ooit.

Geschreven door De redactie | 10/01/2021

8C 2900

8C

Dit rijdend juweel is een fortuin waard is en werd in de jaren dertig geproduceerd. Op technisch vlak was de 8C 2900 zeer geavanceerd voor zijn tijd. Hij schitterde niet alleen op de weg maar ook op circuit, zoals tijdens de 24 uur van Spa of de Mille Miglia. Onder de kap van elk verkocht exemplaar lag een achtcilindermotor.

8C Competizione

8C C

Ook een 8C maar dan een veel recenter model van na de eeuwwissel. Naast zijn ongelofelijk mooie lijn deed ook zijn V8-motor van Ferrari watertanden. Bestaat ook met een stoffen dakje.

Giulia Quadrifoglio

QV

De Giulia Quadrifoglio beschikt over een V6 met maar liefst 510 pk in stal. Hoe kunnen we daar níet voor vallen…

4C

4C

Een Alfa volgens het Lotus-gedachtengoed, met een viercilinder achter de stoelen en 240 pk om nog geen 890 kg in beweging te krijgen en houden. En zo mooi…

GTV

GTV

De Alfa Romeo GTV werd ook nog eens geproduceerd tussen 1995 en 2005, al is het de versie van de jaren ’70 en ’80 die deze redactie in het hart draagt. De GTV met V6 is uiteraard de populairste variant.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook