5 redenen om wél een elektrische auto te kopen

Over de nadelen van elektrische wagens hebben we het al eens gehad, nu zijn de voordelen ervan aan de beurt. Hier zijn de 5 voornaamste…

5 redenen om wél een elektrische auto te kopen

De prestaties

Je hoeft niet eens een extreem snel optrekkende Tesla Model S P100D te kopen om (even) in je zetel te worden gedrukt. Aangezien elektrische auto’s hun maximale trekkracht onmiddellijk ter beschikking hebben, ben je met ook pakweg een Nissan Leaf enorm snel uit de voeten.

De stilte

Wat een plezier om geruisloos over het asfalt te zweven. Nagenoeg het enige wat je hoort, zijn de wind en de banden. Héérlijk ontspannend!

Waarom de elektrische auto (nog) niet verleidelijk genoeg is

De brandstof

Diesel en benzine zijn nog nooit zo duur geweest en dat geldt ook voor elektriciteit in ons land. Toch blijft het goedkoper om een elektrische auto op te laden dan om een conventionele wagen vol te tanken.

Minder belastingen

Sommige landen en regio’s zijn toegeeflijker dan andere, maar algemeen gezien wordt de aankoop van elektrische wagens gestimuleerd door een belastingvermindering of de afschaffing ervan.

Minder onderhoud

Elektrische auto’s zitten eenvoudiger in mekaar en dat betekent ook dat er minder onderhoud noodzakelijk is. Bovendien zorgt remenergierecuperatie ervoor dat de autonomie wordt opgedreven en het remsysteem minder snel verslijt.