Toppers

Keuze van de redactie: onze 5 favoriete GT’s aller tijden

GT’s spreken tot de verbeelding. Vroeger, maar nu nog steeds. Benieuwd naar onze favoriete Gran Turismo’s aller tijden? Dit is onze top 5…

Geschreven door De redactie | 09/01/2021

Ferrari Testarossa

De Testarossa, Ferrari’s vlaggenschip uit de jaren ’80 en onlosmakend verbonden met de tv-serie Miami Vice, was een echt monster en nu nog steeds. Zijn V12 produceerde een lekkere 390 pk en bovendien was hij uitermate geschikt om lange afstanden mee af te leggen. Genoeg GT-gehalte, wat ons betreft.

DB4

Aston Martin DB4

De Aston Martin DB4 zorgde in 1958 voor een frisse wind. Zeg gerust een windvlaag. Zijn 3,7-liter zescilindermotor was krachtig en zijn lijnenspel prachtig, met dank aan de Milanese koetswerkbouwer Carrozzeria Touring.

Blue Train

Bentley Speed Six Blue Train

De Blue Train was een bijzondere variant van de Speed Six, genoemd naar de trein die een Bentley-coureur tijdens een gepland duel had geklopt. Een legende, ook al reed de piloot niet met die Bentley in kwestie.

GTS

Porsche 911

We kunnen moeilijk een GT-selectie opstellen zonder de Porsche 911 aan te halen. Erg radicaal in bepaalde versies (GT3, GT2 enzovoort) maar sinds 2011 ook op de markt als GTS. Die drie letters staan voor “Grand Tourisme Sport”, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1963 met de 904 GTS.

GT

Bentley Continental GT

Veel jonger dan de Testarossa is de Bentley Continental GT. Wij vinden hem adembenemend en houden zowel van zijn enorme W12- als van zijn iets meer “bescheiden” V8-motor.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook