Tuning

Equus Throwback: vreemd eerbetoon

De kleine Amerikaanse constructeur Equus heeft zijn tweede model onthuld: de Throwback. En na de Mustang voor zijn eerste creatie, diende nu de Corvette als inspiratiebron voor deze nieuwe creatie.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 3 apr. 2018 | Leestijd: 2 min

Met heel wat vrijheid zelfs. Want ook al gebruikt de Throwback de basis van de beroemde Amerikaanse wagen (waarvan de trekken nog vaag te bespeuren zijn, zeker in profiel), hij kreeg een onuitgegeven voorpartij voorzien van een originele, dubbele, centrale schijnwerper.

De achterzijde is nog verbluffender, want eens je van het verrassingseffect van de drie enorme uitlaatpijpen bent bekomen, herken je er zeker de trekken in van zowel een Corvette C4 als een Ferrari uit dezelfde periode. De vergelijking met een Ferrari is trouwens niet zo vergezocht: het logo van Equus is namelijk een paard … waarvan de houding doet denken aan een ander Italiaans huis: Lamborghini.

Advertentie – lees hieronder verder

Het is dus een fraaie mix met gelukkig voldoende samenhang in het geheel. Er zullen slechts 25 stuks voorzien van een prijskaartje van 130.000 dollar van gemaakt worden. Een prijs die nog redelijk is om te genieten van de motor die 1.000 pk zou produceren!

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon