Verkeersveiligheid

Moet men de acceleratie van auto’s beperken?

Dankzij krachtige elektrische motoren en indrukwekkende koppelwaarden accelereren auto’s steeds sneller. Zou het zinvol zijn de optreksnelheid van pakweg 0 tot 100 km/u te beperken?

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 28 mei 2021 | Leestijd: 2 min

Verschillende Europese landen zoals Spanje hebben in recente termen hun snelheidsbeperkingen verlaagd en ook bepaalde merken vinden dat auto’s niet te snel mogen rijden. Zo nam Volvo het voortouw door de maximumsnelheid van zijn modellen te beperken tot 180 km/u, een voorbeeld dat Renault is gevolgd (Renault RS’en zullen voortaan onder de merknaam Alpine worden uitgebracht, nvdr).

Een heel aantal mensen vinden dat een goede zaak en er zijn ook al stemmen opgegaan om naast de topsnelheid ook het acceleratievermogen van personenwagens te temperen, met name die van elektrische modellen die onmiddellijk hun maximale koppel kunnen aanspreken.

Advertentie – lees hieronder verder

Tesla

De huidige kampioen wat optrekken van 0 tot 100 km/u betreft, zou de Tesla Model S Plaid moeten zijn. Die elektrische sedan klaart de klus volgens de Amerikaanse constructeur in amper 2 seconden. Pijlsnel is dat, en we verwachten nog een straffer cijfer van de toekomstige Roadster.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon