Veiling

Deze Porsche 993 Turbo was van een zeer beroemde acteur

De tweevoudig Oscar-winnende Amerikaanse acteur Denzel Washington is blijkbaar een verstokte Porsche 911-fan. Een van zijn auto’s, een 993 Turbo, brak onlangs records op een veiling.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 07/04/2022 | Leestijd: 2 min

Deze prachtige Porsche 911 van het type 993 Turbo werd op een veilingsite te koop aangeboden. Hij heeft 1997 als bouwjaar en had op het moment van de openbare verkoop amper 18.145 mijl op de teller.

Zoals je van de foto’s kan afleiden, verkeert de wagen in een nagenoeg perfecte staat. Of dit hét argument was om er zomaar eventjes $ 405.933 (€ 365.000) op te bieden?

Advertentie – lees hieronder verder

Ja, maar dat niet alleen. Een andere verklaring voor het monsterlijke hoogste bod is dat de 911 in kwestie indertijd nieuw werd gekocht door niemand minder dan de Amerikaanse acteur Denzel Washington, die hem verschillende jaren heeft bijgehouden alvorens hem te verkopen.

Uitzonderlijke carrière

Denzel Washington

Denzel Washington wordt beschouwd als een van de invloedrijkste Afro-Amerikaanse acteurs van het einde van de 20ste eeuw. Hij maakte naam met rollen in films waaronder Malcolm X, The Hurricane, Philadelphia en Glory.

Ondanks zijn roem is Washington eerder discreet in de media. Hij verschijnt dan ook zelden in ‘de boekjes’.

Wat we dankzij de bekende veilingsite Bring-a-Trailer wel weten over de man, is dat hij dol is op Porsches, waarvan hij de afgelopen 25 jaar verschillende modellen heeft gehad.

Porsche 911 993 Turbo Denzel Washington

Zijn 911 Turbo uit 1997 is een zeer gewild model voor verzamelaars omdat het het laatste turbomodel met luchtkoeling was. De 3,6-liter zescilinder boxermotor van deze Duitse sportwagen ontwikkelt 408 pk – wat héél veel was eind de jaren ’90 – en dat vermogen wordt vrolijk verdeeld over alle vier de wielen.

Met een topsnelheid van 290 km/u en een acceleratietijd van 0 naar 100 km/u in 4,5 seconden overtrof de coupé alle concurrenten op het moment van zijn introductie in 1995.

Porsche 911 993 Turbo Denzel Washington

Een bijzonder begeerde auto dus, zeker omdat hij in bijna nieuwstaat verkeert. Deskundigen zijn het er echter over eens dat de betaalde prijs ongeveer 100.000 dollar hoger ligt dan de marktwaarde. Zijn uitzonderlijke herkomst verklaart dus wel het één en het ander.

Porsche 911 993 Turbo Denzel Washington

Foto Denzel Washington: GabboT

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie