Actualiteit

Deze Porsche racewagen was van Pablo Escobar

Geschreven door Maxime Hérion | 16/03/2021

Eind jaren 70 nam de bekende drugsbaron deel aan verscheidene races in zijn land aan het stuur van deze bijzondere 911, die nu te koop staat.

De International Race of Champions werd voor het eerst in 1974 georganiseerd en bracht de beste racepiloten ter wereld samen voor een zeer spectaculaire strijd. Speciaal hiervoor werden 15 Porsches 911 IROC RSR gebouwd, waaronder de wagen die ons vandaag interesseert.

Deze 911 kwam in handen van Emerson Fittipaldi, maar bracht de Braziliaan niet veel geluk aangezien hij al in de eerste ronde van de baan ging. Daarna werd de wagen eigendom van Roger Penske, een grote naam in de Amerikaanse racerij, die er zelf enkele wedstrijden mee reed alvorens hij hem doorverkocht aan John Tunstall, die er in 1978 mee van start ging in de 24 Uren van Daytona.

Het vervolg is bizar. Drugsbaron Pablo Escobar verwierf de wagen en reed er enkele races mee in Colombia. De 911 bleef in zijn bezit tot hij in 1993 door de politie werd neergeschoten. Later kwam de Porsche terug in handen van Roger Penske, die hem restaureerde en terug in zijn originele staat bracht. Nu staat deze 911 te koop in een Californische garage voor de prijs van 2,2 miljoen euro!

Trefwoorden

Lees ook