Actualiteit

Tesla Semi: Revolutie in de transportsector?

Geschreven door Nicolas Morlet | 26/08/2019

De door Tesla ontwikkelde vrachtwagen zou de verwachtingen op het gebied van autonomie overtreffen. Zal deze “Semi” een nieuw tijdperk op het gebied van transport inluiden?

De Californische politie gaf in een tweet aan dat de Tesla-vrachtwagen in reële omstandigheden voldoet aan de verwachtingen van de ingenieurs en deze zelfs overtreft. Hoe ze dat weten? Enkele wetsdienaars hadden een “Semi” aan de kant gezet tijdens een testsessie en hem aan een controle onderworpen.

De vrachtwagen werd gecontroleerd op de Donnerpas, op een hoogte van meer dan 2100 meter, en sleepte (uitsluitend voor testdoeleinden) betonblokken mee, voor een totaal gewicht van 34 ton. Dat was noodzakelijk om te controleren of de motor en de accu zulke omstandigheden aankunnen.

Afhankelijk van de gekozen batterij varieert het aangekondigde bereik van de Tesla Semi tot 800 kilometer, al zou het door de politie geanalyseerde exemplaar dus nog verder kunnen gaan. Verwacht wordt dat de elektrische vrachtwagen volgend jaar de verkoop ingaat. Het begin van een nieuw tijdperk? 

Trefwoorden

Lees ook