Actualiteit

Zet de gebrekkige laadinfrastructuur een rem op de elektrische transitie?

Geschreven door Maxime Hérion | 02/12/2020

Een Engels koppel schafte zich een nieuwe Porsche Taycan aan en had een bittere ervaring toen ze hun wagen onderweg wilden opladen.

Linda Barnes en haar man zijn de gelukkige eigenaars van een Porsche Taycan 4S, die beschikt over een rijbereik van ongeveer 400 km. Toen ze terugkeerden van Bournemouth naar hun woonplaats in Kent (een reis van 209 km), merkten ze dat hun voertuig nog slechts voldoende elektriciteit had om 45 mijl (of 72 km) te rijden.
Het Britse koppel zocht daarop in het navigatiesysteem een snelle laadpaal om weer verder te kunnen rijden. Jammer genoeg was het eerste laadpunt defect. En meer problemen doken ook op bij de vier volgende laadpunten, die ofwel niet functioneerden, ofwel niet compatibel waren, ofwel reeds bezet waren. Uiteindelijk lukte het laden aan het zesde punt en raakten beide Porschisten veilig thuis na een trip van 9 uur, terwijl de reis normaal amper 2u30 duurt.
Geïrriteerd door deze situatie deden de Barnes hun relaas in de Britse krant The Guardian. Volgens hen was hun hachelijke ervaring volledig te wijten aan de slechte staat van het Britse laadpaalnetwerk. Hiermee is duidelijk dat de elektrische transitie die in Groot-Brittannië tegen 2030 is voorzien, niet mogelijk is in de huidige omstandigheden.

Trefwoorden

Lees ook