Auto-industrie

PSA heeft plannen in Noord-Amerika

Geschreven door Gert Verhoeven | 18/07/2018

Enkele jaren geleden liet PSA weten dat het vanaf volgend decennium wil terugkeren naar de Noord-Amerikaanse markt. De groep heeft momenteel een selectie gemaakt van 15 Amerikaanse staten en 4 Canadese provincies om zich te vestigen.

Voor PSA is het evident om op de tweede grootste automarkt ter wereld aanwezig te zijn. De groep wil namelijk wereldwijd blijven groeien.

De groep kiest voor een doelgerichte aanpak en selecteerde daarom de staten Arizona, California, Florida, Georgia, Illinois, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, Texas, Virginia en Washington voor de eerste stappen op Amerikaanse bodem. Dat is niet onlogisch want deze staten zijn goed voor 62% van de Amerikaanse automarkt.

PSA zal zich tegelijkertijd ook in de Canadese provincies Alberta, Brits Colombia, Ontario en Québec, die samen 87% van de automarkt vertegenwoordigen, vestigen.

De groep wil auto’s bouwen naar Amerikaanse specificaties en wil dat met Opel-producten doen. Opel verkocht eerder al enkele modellen in Noord-Amerika onder de labels Saturn en Buick toen het merk nog onderdeel was van de GM-groep. Welk merklabel uiteindelijk zal worden gekozen om PSA te vertegenwoordigen in het land van Uncle Sam is nog niet duidelijk.

 

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's