Autosport

Belcar 2022: ‘Gocar Porsche’ maakt sterke start

Voor Gocar-piloot Christoff Corten is het seizoen 2022 van het Belcar Endurance Championship prima gestart. Samen met Hans Thiers en Jeffrey van Hooydonk stuurde hij de Porsche 992 GT3 Cup van Russell Racing by NGT Racing het voorbije weekend naar een knappe vijfde plaats in de openingsrace in Zolder.

Geschreven door Alain De Jong | 16/05/2022

De 40ste verjaardag van het New Race Festival was de perfecte gelegenheid om het nieuwe seizoen van het Belcar Endurance Championship van start te laten gaan. Het Belgische nationale uithoudingskampioenschap is van gedaante veranderd en is nu weer het kampioenschap van de traditie met GT’s en toerwagens, zonder prototypes. Ook de duur van de wedstrijden is weer exact zoals in de gloriejaren met 125 minuten tussen start en finish.

Die wijzigingen inspireerden Christoff Corten, meervoudig winnaar van de 24 uur van Zolder om het geweer van schouder te veranderen. De Gocar.be-piloot doet het dit seizoen met het team van Russell Racing by NGT Racing samen met Hans Thiers en Jeffrey van Hooydonk in een nieuwe Porsche 992 GT3 Cup.

Advertentie

Gocar Belcar 2022

Nog meer potentieel

Het trio leverde een mooie vijfde plaats op in de openingsrace in Zolder die het voorbije weekend werd gereden. Het potentieel van het team en de rijders laat zeker beter toe, maar aan deze vijfde stek zijn belangrijke punten verbonden en zoals steeds worden de prijzen pas aan de meet verdeeld. De volgende afspraak van het nationale uithoudingsseizoen is op 5 en 6 juni op het Franse voormalige F1-circuit van Magny-Cours.

Christoff Corten: “Ik heb de start genomen en de race was relatief chaotisch in de beginfase met veel incidenten en enkele tussenkomsten van de safetycar. Hierdoor ben ik niet bijzonder lang in de auto blijven zitten, in het belang van een goede strategie. Het is immers veel beter om van rijder te wisselen tijdens een neutralisatie van de race dan in volle wedstrijd. Ik heb mijn werk gedaan zonder problemen. De rest van de race was goed, zeker op vlak van teamwerk, maar ons tempo benutte nog niet 100% het potentieel van de nieuwe wagen. Dat komt nog wel en vandaag hebben we belangrijke punten gescoord die ons gaan helpen in het behalen van onze doelstellingen.”

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook