Autosport

Belcar 2022: wordt ‘onze’ Porsche 911 kampioen?

Op Circuit Zolder wordt het aanstaande weekend de eerste manche van het Belcar Endurance Championship van dit seizoen gereden. Het gaat om de eerste van zes races, met als hoogtepunt de befaamde ’24 Hours’. Weer van de partij is Christoff Corten, ditmaal aan boord van een door Gocar gesponsorde Porsche 911 GT3 Cup. Niet zonder reden…

Geschreven door Joris Bosseloo | 11/05/2022

Corten, de afgelopen vijf seizoenen succesvol actief in de Belcar – met een nationale titel en twee zegens in de 24 Uren van Zolder op zak – rijdt dit jaar voor Russell Racing by NGT. Hij ruilde zijn Norma M20FC van vorig jaar dus in voor een Porsche 992 GT3 Cup, en dat was van moeten.

“Het reglement van het Belcar Endurance Championship werd voor 2022 aangepast. Prototypes zoals de Norma M20FC zijn niet meer toegelaten, waardoor een oplossing werd gezocht én gevonden in de 992 GT3 Cup. Deze wagen was vorig jaar gloednieuw en werd meteen vierde algemeen in een loodzware editie van de 24 Hours of Zolder. In de GT-klasse eindigde hij zelfs helemaal bovenaan, dus dat zegt genoeg. Bovendien doet ons team Russell Racing beroep op NGT van Marc Matton. NGT is een van de meest ervaren Porsche-teams van ons land en maakte al naam in de Porsche Carrera Cup Benelux. Deze mensen zijn echte specialisten en kennen de 911 door en door.”

Advertentie

Droomteam

Christoff Corten

Christoff Corten gaat samen met Hans en Frank Thiers én met Jeffrey Van Hooydonk de strijd aan in het kampioenschap. “Met die cocktail denk ik dat we zeer ver kunnen geraken. Natuurlijk is de concurrentie stevig, met tal van andere Porsches maar ook met de Lamborghini Supertrofeo en Audi R8 GT2, maar ik ben overtuigd van onze kwaliteiten. Naast het Belcar Championship mikken we trouwens ook op de Porsche Endurance Trophy.”

Wanneer?

Afspraak in Zolder op 14 en 15 mei voor een ongetwijfeld spannend spektakel. Het seizoen gaat vervolgens verder op vier verschillende circuits binnen en buiten België, allemaal omlopen die bekend zijn bij fans van Formule 1.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook